tiistai 27. toukokuuta 2014

Sitä ja tätä

Niin paljon tulee nyt tehtyä monenmoista, että blogi on jäänyt heitteille kuin kesäkissa syksyn saavuttua. Nytkään en mitään pitkää tarinaa kirjoittele, mutta ajattelin listata pojista 10 asiaa, jotka ovat ajankohtaisia.

Tito ensin, vaikka Totti haluaisi rynniä ensimmäiseksi

* Tito kävi tänään eräällä ala-asteella esiintymässä. 45 minuuttia on hieno menestys ja koira toimi upeasti. Lopussa oli tietysti silittelyhetki ja Tito oli ensimmäistä kertaa vastaavassa tilanteessa. On sitä ennen silitetty, mutta että noin 40 lasta kerralla? Kaikki muksut yhtenä kasana Titon ympärillä ja Tito seisoi tyynen rauhallisesti heidän keskellään. Lapset halailivat sitä kilpaa ja Tito oli sitä mieltä, että siinähän halailevat.
* Tito on kohta neljän vuoden jälkeen keksinyt "hauskan" leikin. Jos rannassa on sorsia, se juoksee täysiä sinne pöläyttämään linnut ilmoihin. Tälle leikille en ole antanut siunausta...
* Tito käyttäytyy lenkeillä kuin unelma. Pitäisi muistaa lenkkeillä vielä enemmän sen kanssa kahdestaan, koska se ansaitsee enemmän kehuja. Totin ollessa mukana, tulee jostain kumman syystä keskityttyä Tottiin enemmän.
* Tito on syönyt Totin myötä paremmin ja saattaa joskus jopa tulla kärkkymään kuolaten, että oisko jo oma vuoro.
* Tito on oppinut palkkautumaan paremmin kehuista, mutta tekemistä riittää tällä saralla paljon.
* Tito voi leikkiä narulelulla pitkät tovit. Aikaisemmin se ei tajunnut, miten niillä voisi leikkiä yksin. Nykyään se osaa heittää lelut parin metrin korkeuteen ja syöksyä perään.
* Tito on kasvanu viimeisen vuoden aikana etuosasta. Muuten en tätä huomaisi, mutta yhdet viime kesän valjaat ovat nykyään aivan liian pienet.
* Tito voi katsoa omaa telkkariaan koko päivän. Sillä on siis oma koroke ikkunan edessä, jolle se saa nousta tähystämään. Se myös nukkuu siinä välillä.
* Tito on alkanut pitkän tauon jälkeen taas tunnustella, voisiko Totin kanssa leikkiä. Pitkä tauko johtui Totin dramaattisuudesta ja Tito luuli satuttavansa junnua. Nyt on ollut pieniä painiyrityksiä taas ja sitä on ilo katsella. Tottikaan ei enää esitä, että on syvästi haavoittunut.
* Tito osaa olla pupujen kanssa taas paremmin. Se ei jää pupujen näkemisestä enää samalla tavalla kierroksille kuin aikaisemmin. Osaa olla rento ja sen voi päästää vapaaksikin, vaikka pupu olisi juuri ollut vieressä.

Hotti

* Totti ei enää jahtaa lintuja yhtään. Alussahan riitti, että taivaalla lensi lintu, Hotti meni jo. Se juoksi pitkin maita ja mantuja katse tiiviisti yläilmoissa. Miten turvallista...
* Totti RAKASTAA pujottelua. Se on vaikeampi saada kepeiltä pois kuin agikentältä, mikä sekin on hankalaa. Totti siis livahtaa aivan joka välistä ja tykittää keppejä, vaikka olisin unohtunut 20 metrin päähän. Aivan sama, tuolla on kepit.
* Totin nenää on avattu vähitellen ja sillä on aikamoisen kova tarve löytää hävitetyt esineet.
* Totti on löysempi kuin laiskiainen. Perusasennossa Totille riittää, että vain nojaa. Se valuu mukana sen, minkä yltää ja kaatuu sen jälkeen.
* Jos Totti ei halua siirtyä tai esimerkiksi lähteä jostain, se valuu kuin löysä räkä pitkin maata. Jalat vaan alta ja siinä on yksi iso hiekkasäkki.
* Totille on tehty pohjat vetohommiin ja kerran on kokeiltu ulkona. Tulos; Totti huutaa ja kiljuu päästäkseen matkaan. Ihan siis pieni halu vetää.
* Totti oli parisen viikkoa sitten hurjana, koska kirsikkapuihin oli tullut kukkia. Ja vähän sitä ennen se oli erittäin hämmentynyt, koska nurmikko oli leikattu ensimmäisen kerran. Fearless...Yeah...
* Totille on ylivoimaisen vaikeaa tuoda asioita käteen asti. Se tuo lelut lähelle ja sylkee ne raivoten suusta. "OTA JO, HEITÄ JO!!"
* Totilla on hygrooma molemmissa kyynärissä. Toisessa ihan pieni, mutta toisessa pingispallon kokoinen. Syy on se, että Totti tosiaan menee makaamaan sievästi eli vetää ne jalat altaan ja rysähtää niille sijoilleen.
* Totti juo niin sotkevasti, että meillä on kupit parvekkeella ja kylpyhuoneessa. Ja siitäkin huolimatta vettä on kaikkialla.
Bonus: Totti pissaa jaloilleen, koska se vaihtaa asentoa kesken toimenpiteen.

2 kommenttia:

  1. Miten kummassa olet saanut Totin rakastamaan keppejä noin paljon? Meillä ollut ongelmana vire agilityssa ja varsinkin kepeillä paineistuu aika paljon

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutama hassu toisto silloin tällöin. Palkkaaminen oikeaan aikaan ja haastetta lisätään niin, että koira joutuu tekemään töitäkin.

      Totin kanssa on tehty paljon huolettomammin kuin Titon kanssa. En koe edes treenaavani Totin kanssa, koska se tekee jokusen toiston silloin tällöin ja pidän huolen, että ne toistot ovat laadukkaita. Tai ainakin yritän pitää ne laadukkaina.

      Ja kepit ovat tietysti vain kujana meillä vielä, koska tuo löysä räkä on vielä niin nuori. Keksikööt lihaksia ja jotain raajojen hallintaa ennen kuin kavennetaan. ;)

      Täytyy ottaa video joku kauniimpi päivä!

      Poista